dijous, 12 de setembre del 2013

Records d'estiu

Com que ja hem tornat a les feines habituals, tots els nens a l'escola, els adolescents als instituts i els universitaris a la universitat, volem fer un revival, i us explicarem les nostres vacances, a les quals de bon gust tornariem.

Vacances 1:
Aquest estiu ha estat especial, bonic i màgic. Amb la meva parella hem fet un interrail de 10 dies, per aquells que no sabeu el que és, és un passe per a tots els trens d’Europa . 
Hi ha diferents passes, nosaltres en vam agafar un de 10 dies en els quals 5 podíem viatjar sense límit. 

Hem fet hores i hores de tren i hem visitat tres ciutats diferents, Paris, Amsterdam i Berlín. 


Mites que cal erradicar: 
 - Que et diguin pija, és igual, la maleta de rodes és una bona inversió enfront la típica motxilla Quetchua. També és una bona inversió endur-te una tablet carregada de sèries, pel·lícules i música, les hores de tren es fan interminables i més si hi ha retards –que n’hi ha-. 
 - D’acord, anar d’interrail està molt bé, és molt hippie i no es pot dormir en hotels que queda pedant i cal que tot sigui low cost. MENTIDA! El que és més low cost és reservar amb temps hostals, ja que si vas sense i t’hi presentes al mateix dia et costen el doble, i que no t’enganyin, els albergs son molt car en relació matalàs-preu. 
 - NO tots els trens són gratuïts, si vols agafar un tren d’alta velocitat has de pagar suplements. 
 - La RENFE, és una xusta, només et deixa comprar un 5% dels bitllets que necessites –s’ha de reservar lloc amb temps- els altres els has d’agafar a països més desenvolupats on enteguin l’anglès. –ara podria fer la broma del cafè con leche, però ja és vintage-. Cal tenir clar on vas i què vols o bé dominar a la perfecció l’anglès i/o el francès. 
 - Per últim, si, cal invertir en lliteres en els trens de tornada, gasteu-vos els 13 euros de diferència i dormiu bé. 

Paris: no mengeu a l’hotel i passeu per les boulageries, la més cutre del món no té punt de comparació amb les fleques d’aquí. –Les boulageries de paquis no conten-. 

 La Torre Eiffel no té tant d’encant com el carroussel que hi ha al costat, qui tingues cinc anys, uns pares rics i una bona excusa per pujar-hi! 

 Val la pena fer la passejada pel Seine i no agafar metros, acabes esgotat però és deliciosament bonic! 

 Amsterdam: És la ciutat més bonica del món! Les cases són fetes amb una arquitectura desordenada que desprèn encant a cada racó, els canals i les bicicletes fan que tot harmonitzi amb una estètica floral encantadora. 

 Val la pena visitar Amsterdam, però també els seus voltants, veure els prats, els molins, les tulipes, les platges, etc. I que no us enganyin, sortiu igualment si plou, el paisatge és tan bucòlic que emociona, això si, amb un bon paravents i un paraigua. 

 El barri roig, per a mi és una atracció turística prescindible, de la mateixa manera no entec com un grup d’amics es tanca en un cofee shop tot el dia, però a gustos colors! 

 Berlín: és una ciutat molt trista, hi ha molt de moviment bohemi, és cert, però ha estat durant tant de temps l’epicentre de tantes desgràcies que encara es respira a l’ambient.

 Berlín, és una ciutat que convida a la reflexió constant dels conflictes a Europa i el món. Qui digui el contrari no l’ha visitat. 

 A Berlín la política d’austeritat és tal, que a dins els museus no hi ha aire condicionat. No proveu d’anar-hi el migdia pensant que allà estareu més frescos. 


 

Vacances 2:
I si no tens ni un duro, però vols fer una escapada, no fa falta anar gaire lluny. Tenim la Costa Brava amb les platges més boniques i uns poblets preciosos. Per això Cadaqués va ser l'escollit per passar uns dies d'agost amb amigues. Platges, rialles, còctels i bona companyia. No es necessita res més.





La meva última escapada seriosa remunta al mes de maig, quan vaig anar a Madrid per visitar una amiga. Com que no era la primera vegada que trepitjàvem la ciutat, vam dedicar-nos a passejar amb tranquil·litat, sense marcar-nos un planning, tot descobrint llocs amb els consells d'una madrilenya adoptiva. Què recomano?


Microteatro por dinero: Aquest projecte teatral va néixer el 2009 en un antic prostíbul del barri de Malasaña. Actualment es troba a una antiga carnisseria del centre de Madrid. Microteatro por dinero és un multi espai, on de forma simultània, es representen 5 funcions, d'uns 15 minuts, per unes 15 persones, durant 6 sessions al dia. Les entrades es compren a taquilla des d'una hora abans que comencin les funcions. El preu de l'entrada són 4 euros. C/ Loreto y Chicote, 9. Metro: Gran Vía o Callao



El matadero: Com el seu nom indica és l'antic escorxador industrial i mercat de bestiar de Madrid. Actualment és un espai cultural amb diferents espais: la Casa del Lector, Central de diseño, Cineteca, Extensión AVAM, Intermediæ, Nave de Música, Naves del Español. Plaza de Legazpi, 8. Metro: Legazpi línies 3 i 6


L'exposició al Reina Sofia de Dalí: del 27 d'abril al 2 de setembre de 2013, 11 sales i més de 200 obres. L'exposició fa una selecció de les obres de Dalí des dels inicis de la seva carrera, passant per les col·laboracions amb Buñuel, Hitchcock i Disney, fins al final de la seva carrera on explora amb l'estereoscòpia o l'holografia. C/ de Santa Isabel, 52. Metro: línia 1 estació Atocha, línia 3 estació Lavapiés



I per les amants de les sabates, no deixeu de visitar la botiga de Christian Louboutin. Comprar-hi és prohibitiu, però hi ha sabates tan boniques que et fan plantejar estalviar per poder comprar-ne unes la pròxima vegada que tornis. Somiar és gratis, i observar aquelles delícies també! C/ de Claudio Coello, 13

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada