dilluns, 23 de setembre del 2013

Séraphine Louis

Fa uns dies navegant per internet, per casualitat vam trobar unes pintures que ens van cridar molt l'atenció. Investigant vam descobrir a la pintora Séraphine Louis, de la qual mai havíem sentit a parlar.

via
Així doncs, avui us volem parlar d'ella, una pintora desconegudíssima, però amb un talent enorme.

Séraphine Louis va ser una pintora francesa d'estil naïf. Va néixer el 1864 a Assy (França). Ben aviat va quedar orfe. Vivia amb la seva germana i treballava de pastora, fins que al 1901 va començar a treballar de servent a diferents cases.

Va ser descoberta el 1912 pel col·leccionista d'art Wilhelm Uhde quan treballava de serventa a casa seva. Mai va estudiar pintura.


Algunes obres de Séraphine Louis (via)
La seva carrera va ser relativament curta. El 1930, tres anys després de la seva primera exposició, Wilhelm Uhde va deixar de comprar les seves pintures a causa de la Gran Depressió.

Séprahine Louis, també coneguda com a Séraphine de Senlis, va ingressar a l'àrea de psiquiatria d'un hospital geriàtric. Uhde va informar que havia mort el 1934, però en realitat va viure fins al 1942 morint amb 78 anys, sola, sense amics, desnodrida, per culpa d'un càncer de mama no tractat i en unes condicions pèssimes durant l'ocupació alemanya a França. Va ser enterrada en una fossa comuna.


Séraphine Louis
Al Museu Maillol de Paris, al Museu d'Art de Senlis, al Museu d'Art Naïf a Niça i al Museu d'Art Modern Lille Métropole a Villeneuve d'Ascq podem trobar algunes de les seves obres.

El 2008 es va estrenar la pel·lícula biogràfica francesa “Séraphine” guanyadora de 7 Premis Cèsar. Així doncs, ens queda pendent visualitzar la pel·lícula per conèixer més a fons la vida de Séraphine Louis


I vosaltres, coneixíeu a aquesta artista?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada